Weddingplanner

Wedding planner

Destination Weddings

Weddings in Europe

Trouwen in Spanje

Trouwen in het buitenland

De juiste timing: Wanneer verstuur je je uitnodigingen?

Laten we eerst een onderscheid maken tussen een save-the-date en de eigenlijke uitnodiging.

Een save-the-date laat je weten aan je gasten zodra je trouwdatum vastligt. Die datum hoef je niet per se via een kaartje bekend te maken. Er zijn heel wat originele manieren via een bijzonder mailtje, een origineel filmpje, een mooie foto, een gedicht, een verlovingsfeestje, ... Nog leuker is om de save-the-date al in de stijl of thema van je huwelijk te maken.

Vier tot zes maanden is lang genoeg op voorhand om te laten weten dat je gaat trouwen. Dat is ook handig voor gasten die uit het buitenland komen, zo krijgen zij ook de kans om hun reis te plannen. Als je in een vakantieperiode trouwt, voorkom je bovendien op die manier dat je familie of vrienden op jouw trouwdag een reis plannen.

Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook: Een destination wedding of een huwelijk in het buitenland kondig je best een acht maanden vooraf aan.

Styled shoot  'Masquerade'  - Bardt Photography

Styled shoot 'Masquerade' - Bardt Photography

De officiële uitnodiging stuur je zo'n tweetal maanden vooraf. Deze uitnodiging bevat alle details die je gasten moeten weten: de tijden, de locatie(s), eventuele kledingvoorschriften, een cadeautip, ..,

Vergeet ook niet om je gasten te vragen om tijdig te laten weten of ze kunnen komen (RSVP). Drie à twee weken voor de huwelijksdag is ideaal. Dan hebben de leveranciers, zoals de cateraar, ruim de tijd om alles voor te bereiden.