Weddingplanner

Wedding planner

Destination Weddings

Weddings in Europe

Trouwen in Spanje

Trouwen in het buitenland

Ik stop ermee...

Dat lees je goed, Ik stop ermee.

Niet met wedding planning, nee.
Wel met mij in bochten te wringen voor de potentiële klanten.

Laat dit nu wellicht de meest brutale blog zijn die je waarschijnlijk gaat lezen bij een weddingplanner.
Maar laat dit nu ook wel eens nodig zijn dat het gezegd wordt. Menig collega’s zullen het hiermee eens zijn en achter hun scherm ja-knikken. Een jaar geleden wou Ik echt stoppen. Volledig stoppen met mijn bedrijf als weddingplanner. Niet omdat Ik mijn job niet graag deed, nee! Wel omdat Ik werd leeggezogen door de talloze kennismakingen en e-mails die mij niets opleverde.

Zij die een kennismaking boeken, van mij een uitgewerkt voorstel met leveranciers en locaties verwachten om dan nooit meer reageren.

Zij die kiezen voor een andere weddingplanner bij wie de prijs lager ligt maar mij nadien contacteren om wat dingen recht te zetten.

Zij die zich afvragen waarom mijn prijzen ‘zo hoog’ liggen.

Zij die gelezen hebben dat je voor 5K kan trouwen in het buitenland - wat overigens ongetwijfeld mogelijk is maar niet zoals Ik het doe - en dan stijl achterover vallen dat ze niet voor dat geld 180 gasten een vijf-gangen menu met kreeft en oesters kunnen aanbieden.
Dat je je geen budget kan inbeelden is niet erg, maar dat je niet realistisch bent is jammer.

Zij die je via via kennen, kennissen zijn en je de avond voor hun bruiloft opbellen om een probleem op te lossen. (Ja, dit gebeurt écht) Het feit dat Ik noch weet dat je trouwt, noch weet wie je juist bent zegt al voldoende over onze ‘relatie’.

Zij die vragen om tips voor leveranciers, want ja, we kennen elkaar toch wel… (van eens te zien passeren op de fitness, sportclub van de kinderen ofzo…)

Zij die er vanuit gaan dat je naar de bakker gaat waar je elke zondag pistolets koopt maar dat je ze niet meer moet betalen. Dat zij hun brood niet moeten verdienen.

Nee, het is niet allemaal negatief! Ik hou er de juiste klanten aan over want Ik doe zoveel liever minder bruiloften voor klanten die mij naar waarde schatten en mijn dienst appreciëren dan zij die denken dat het allemaal maar gemakkelijk verdienen is. Daarom dat Ik ermee stop! Met dat pleasen dan toch.

Daarom verander Ik heel de intake procedure en hou Ik het mijn voorrecht om te kiezen hoe Ik met mijn energie en tijd omga.

Het contactformulier werd aangepast en op basis van een video-call zal een kennismaking wel of niet plaatsvinden.

Het is brut, maar het is waar.
We doen het voor de ‘love & light’ peace of mind.

Liefs,

Charmaine

 
weddingplannersworkhardtoo